DAMAS MAŠINE

 

ASPIRATOR SA INOVATIVNOM TURBO TEHNIKOM LOFCO

 

Lofco je visoko efikasan aspirator sa ugrađenim vazdušnim sistemom reciklaže za odvajanje lakih čestica od semena i drugih granulastih materijala. Lofco je jedinstven za razdvajanje lakih proizvoda zbog svoje veoma efikasne aspiracione komore sa novo razvijenom turbo-tehnologijom u kombinaciji sa frekvencijom radnog ventilatora. Dupla spirala se nalazi montirana preko valjaka za dovod materije. Zadatak ovih spirala je da ravnomerno šalju materiju u mašinu. Kapacitet rada mašine se podešava ovim parametrima. Lofco je industrijska, kompaktna, ekološki sigurna i laka mašina za upravljanje.

 

 

 

EFIKASNI ASPIRATOR PULCO

 

 

Model Pulco efikasno razdvaja lake i teške useve pomoću vazduha. Aspirator može da se koristi u bilo kojoj fabrici, tačnije gde će biti najkorisniji. To može biti za prečišćavanje robe u prijemu, za dodatno čišćenje pomoću vazduha u fino čišćenje, za semenski materijal žitarica ili za industrijsko čišćenje. Pulco je dizajniran da radi najbolje moguće čišćenje pod svim okolnostima. Takođe se može koristiti za podelu robe putem komore za odvajanje zrna. Pulco je jednostavan, ekološki kompatibilan i jednostavan za upotrebu. Uz njega se može kao dodatna oprema naručiti i daljinski upravljač.

 

 

 

 

 

GRAVITACIONI SEPARATOR ZETA

 

Zeta gravitacioni separator se koristi kod separacije materije po težini. Radi na principu vodenog kreveta tj. da se talas vazduha kreće ispod i stvara takozvani efekat ,,vodenog kreveta" koji omogućava težoj materiji da propadne a zadržava lakšu gore na površini. Zbog mnogih opcija pri podešavanju ova mašina se smatra veoma kvalitetnom, konstantnom i pouzdanom. Zeta separatori su industrijski separatori rađeni od čvrstog čelika. Standardna verzija je pravljena za ručno korišćenje ali industrijska verzija ima u sebi Touch Screen tehnologiju i procesor sa sopstvenom memorijom pa može da memoriše sve zadate komande. To omogućava da se neverovatno brzo može podesiti mašina za naredni segment posla. Ventilator visokog kvaliteta sa ugrađenim filterima omogućava konstantni dotok čistog vazduha u mašinu.

Ugradnja ove mašine je veoma jednostavna i potreban je samo spoj na glavanu električnu granu .Svi električni delovi unutar konstrukcije su fabrički prikačeni na glavni električni ulaz.

 

 

KRUŽNI SEPARATOR SIGMA

 

 

Sigma predstavlja mašinu velikog kapaciteta za mlevenje i usitnjavanje. Njegova primarna funkcija je prethodno čišćenje, pivarskog ječma ocenjivanje, interventno standardno čišćenje, kao i industrijsko čišćenje žitarica i tvrdih semenki. Takođe je sposobna za čišćenje semena žitarica pod određenim okolnostima. Ova mašina zauzima jako malo mesta i samim tim se lako ugrađuje u već postojeća preduzeća. Nivo vibracija je zanemariv a pored toga je laka za montažu i transport. Sigma je idealna za čišćenje vlažnog i masnog semena zbog centrifugalnog principa rada. Efektivno poliranje površine daje rezultat znatno većeg higijenskog stepena u žitaricama, dok je sadržaj gljivica i bakterija znatno smanjen.

 

 

 

 

MAŠINA ZA ČIŠĆENJE SEMENA SA BILJAKA COMBI V

 

 

 

 

Combi V je jedna kompletna mašina za čišćenje semena sa biljaka kada se uzmu u obzir sve funkcije koje pruža. Ona predstavlja spoj nekoliko veoma produktivnih mašina spojenih u kompaktanu čeličnu konstrukciju. Kontinualni režanj na dnu sekačice omogućava prilagođavanje od nule do maksimalne efikasnosti sečenja Mašina za čišćenje je opremljena sa pre i postaspiracijom kao i sa sistemom dužinske separacije žitarica i precizne separacije po debljini istih. Razvodni cilindar ima u sebi ugrađenu mešalicu radi preciznije separacije zrna po dužini.

 

 

 

 

 

 

 

 

MAŠINA ZA PREČIŠĆAVANJE VIBAM

 

 

Vibam je univerzalna mašina pogodna za pre-i fino čišćenje različitih vrsta žitarica i teških semena. Standardni dizajn mašine je obezbeđen sa jedinicom za pre i postaspiraciju. Brze promene komandi omogućavaju vam efikasniju i precizniju obradu. Vibam je veoma konkurentna mašina, kako u pogledu cene i kapaciteta, kao i funkcije i broja operacija. Tehnologija ove mašine je temeljno testirana, što može biti dokumentovano od strane mnogih preporuka širom sveta.

 

 

 

 

 

MAŠINA ZA SEPARACIJU ZRNA HOTIP

 

 

Hotip je namenjen za precizno odvajanje žita i semena po dužini. Kroz ovaj proces se vrši separacija kratkog i dugog zrna. Separacija po dužini se vrši nakon vazdušnog čišćenja. Uvučeni cilindar za kratka zrna je opskrbljen sa mešalicom za efikasno razdvajanje, dok cilindar za duga zrna ima u sebi optimalizator za površinsku eksploataciju. Ako su za rad potrebna oba cilindra mogu se locirati jedan iznad drugog pa tim postupkom dobijamo duplu separaciju zrna. Fleksibilan modularni dizajn takođe omogućava namenski aranžman sa distributivnim uvučenim cilindarom za npr. semena trave ili sa nekoliko paralelnih uvučenih cilindara za pivarski ječam ili slično.

 

 

 

SORTER PO BOJI ROYAL

 

 

Sorteri iz linije Royal pružaju veoma efikasnu i kvalitetnu uslugu. Royal je opremljen sa parom visoko rezolucionih CCD kamera za precizno raspoznavanje boja, koje su u stanju da raspoznaju i najmanje nečistoće u materiji. U stanju je da sortira staklo, kamen, plastiku, pa čak i sitnu materiju poput pirinča. U sličnim sorterima se najčešće koristi jedna kamera, dok Royal poseduje dve visoko kvalitetne CCD kamere koje mu daju mnogo oštriju sliku i samim tim veću moć kvalitetnog sortiranja. Prednost ovog metoda je ta što se sirov materijal mnogo lepše skenira, jer se snima iz više različitih uglova .Zahvaljujući procesnom kompjuteru ova mašina može mnogo brže i lakše da otkrije i izbaci nepoželjan materijal ,i time stavlja sebe ispred svoje konkurencije.

 

 

 

 

 

STOLNI SEPARATOR ZA DODATNU SEPARACIJU SB

 

SB vrši separaciju žitarica, pirinča itd. po sistemu gravitacije, za zrna koja su već predhodno razdvojena po dužini i debljini .Za razliku od ostalih sistema SB ima mogućnost separacije istom gravitacijom, ali različitim skočnim efektom. SB separator najčešće nalazi upotrebu kada treba klasifikovati materiju na dve kategorije, lakšu i težu.Ova mašina znatno poboljšava kvalitet završnog proizvoda jer je u stanju da iz njega izdvoji sve neželjene materije, pa čak i kamenčiće.

 

 

 

MAŠINA ZA PREČIŠĆAVANJE OMEGA

 

 

Sigma predstavlja unapređenu verziju starije Damas mašine za prečišćavanje žitarica i semena. Ova mašina je veoma fleksibilna i samim tim se može koristiti za sve namene (od čišćenja nakon žetve, pa sve do finog završnog čišćenja). Ova mašina ima razne podmodele koji se dele po nameni i veličini (kapacitetu). Može se naručiti sa ili bez sistema za reciklažu vazduha i može se koristiti kao mašina za ventilaciju, grejanje i sl. Vazdušni sistemi za predaspiraciju i postaspiraciju su potpuno odvojeni, što omogućava da pojednostavimo komandu ako nam nisu potrebne obe opcije u datom trenutku. Druga prednost ovog sistema je ta što aspiracija postaje efikasnija.

 

 

 

 

 

MAŠINA ZA PREČIŠĆAVANJE UNISEED/DUOSEED

 

 

Jedno/dvosemena mašina je potpuno nova generacija poljoprivrednih separatora, koja se uglavnom koristi na većim farmama ili malim industrijama. Ima širok dijapazon upotrebe i kapaciteta a postiže odlične rezultate u pogledu kvaliteta. Ova je mašina dostupna u nekoliko varijanti koje mogu posedovati hranilicu sa regulatorom i preaspiracijom. Dvosemena mašina predstavlja dve jednosemene mašine fabrički spojene. Ove mašine vam uštede mnogo mesta kada se uzme u obzir njihov kapacitet. Kada se uzme u obzir visoka kapacitivnost po m³, kvalitet čišćenja i odnos cene proizvoda ova investicija je izuzetno isplativa.

 

 

 

 

JET FILTER TIPA R

 

 

DAMAS jet filter tipa R je kružnog oblika, dizajniran za kontinualni rad. Sistem za samostalno čišćenje filtera omogućava stabilan, nizak pad pritiska. Koncentracija prašine često može biti smanjen na manje od 10 mg/m³ vazduha, odnosno daleko ispod normalnih zakonskih odredbi. Filter se nalazi u čeličnom kućištu koje je testirano na udare i moguća oštećenja. U Nemačkoj je TÜV odobren, što znači da može da podnese ekstremne poraste i varijacije pritiska. Držači kesa za prašinu se teleskopski izvlače, te se lako odstranjuje nečistoća iz njega.Kese su prikačene na sistem opruga, što ih čini lako dostupnima i lako zamenjivima. Kese se proizvode od prvoklasnih materijala, što nam garantuje prvoklasnu separaciju. Čišćenje kesa se vrši elektronski za vreme ,,pauze" (vreme za čišćenje) koja je određena promenom pritiska u kesi filtera. JET filter ima ugrađen ogromni gasni rezervoar,koji garantuje efikasno čišćenje filter kesa.

 

 

 

 

 

KAIŠNI TRANSPORTER MODEL DT

 

DAMAS se standardizovao preko kaišnih transportera.

Kaišni transporteri su pravljeni od veoma čvrste konstrukcije, što je kao rezultat dalo visoku izdržljivost i dugotrajnost.Standardni model je izrađen od pocinkovanog čelika, ali se mogu izraditi i od materijala kao što su nerđajući čelik i sl. ako se tako naruče.

Kaišni transporteri su dostupni u raznim dimenzijama i verzijama po potrebi.

 

LANČANI TRANSPORTER

 

DAMAS lančani transporteri su dizajnirani za vertikalan transport. Mogu biti i u zatvorenom sistemu bez dotoka prašine. Lančani transporteri mogu biti smešteni u vezi sa usisnim levkom na vrhu transportera ili kao bočni ulaz.

Poseduje visokokvalitetnu industrijsku konstrukciju koja garantuje besprekoran, dugotrajan rad uz minimalno održavanje.

Jednostavan modularni dizajn omogućava lako snabdevanje lančanog transportera sa robom.Standardan lančani transporter je napravljen od pocinkovanog čelika ,ali je po narudžbi dostupan i u obojenim varijantama i napravljen od nerđajućeg čelika.