PELETIRANJE

Profesionalni sistemi

 

Šematski prikaz naših linija koje mogu da funkcionišu sa jednom ili dve prese

 

OPREMA

 

Sušara:

Kao alternativu skupim rotacionim sušarama nudimo Vam sušaru sa patosnim posmakom za sušenje svih biomasa kao i rezance od šećerne repe, lucerke, sva sena i industrijske biljke, gurušica, kopriva, šnicla od drveta, miscanthus (slonova trava) itd.

 

Sušara sa dimenzijama 11 x 2 x 3 m

Kavez od drveta ili opcija metal, punjenje sa utovarivačima ili trakom, pražnjenje preko poprečne trake od 3m, gornji poklopac sa automatskim zatvaranjem i otvaranjem sa integrisanim odvodom vazduha

Potrebna energija: 250 kW termičke toplote, kotao na biomasu (Terming)

Komandni blok: električni komandni sistem

 

Peći na topli vazduh:

 

 

 

Presek peći na topli vazduh od 240.000 Kcl/h

Izrada peći na topli vazduh Terming: energent sve biomase

 

 

 

 

Rashladni sistem:

 

 

 

Rashladni uređaji se koriste univerzalno na izlazu mašine za peletiranje, poseduju integrisani Jet filter kao i potrebni kružni tok i vremenske intervale za ispuštanje hladnog peleta sporemnog za pakovanje

 

 

 

 

 

 

Konditioner za mešanje:

 

Konditori za mešanje i doziranje se ugrađuju klasično na sve mašine i poseduju sledeće faktore: konstantno merenje vlage, količine sirovina koje ulaze u takt proizvodnje sa procentualnim doziranjem.

 

 

 

 

 

Presa kapaciteta 1.500 kg/h

 

Mašina sa kapacitetom od 1500 kg/h nemačkog proizvođača Tritek koja spada takođe u profesionalne mašine za rad od 24 sata sa time da se matrica celokupno menja na 4.000 radnih sati. Značaj ove mašine u proizvodnji peleta zauzima visok položaj zbog skromne potrošnje energije iz tabelarnih proračuna. Mašina poseduje separaciju i kontrolu metala i kamena.

 

 

 

 

 

Opcija - Presa kapaciteta 3 t/h

Američka presa CPM je konstruisana za profesionalne radove od 24 sata, poseduje reduktor za pogon alata i matrice i iz tih razloga je izrada ovih presa u ceni dosta odmaknuta od ostalih proizvođača. Garancije alata pod uslovima i kontrolom ulazne sirovine je svedana na 5.000 sati, vrši se izmena matrice sa time da se korišćena matrica svodi na prvo brušenje (oštrenje) zatim koristi kao nova matrica.

 

 

NAPOMENA

Da bi se dale precizne ponude svih elemenata za jednu liniju u proizvodnji peleta potrebno je idejno rešenje ili glavni projekat i koncept rada gde možemo videti sve podatke koji su nam potrebni. Kod izrade idejnih i glavnih projekata stojimo Vam na raspolaganju.

 

MANJI SISTEMI ZA DOMAĆINSTVA

Kućno peletiranje

 

Brza i efikasna proizvodnja peleta od 50kg/h

 

Funkcija: Sve sirovine koje možete stavljati u prihvatni levak: od granja, kačanke, slama, seno, karton, papir, drvo, kukurozovina, kom, zelena masa, žitarice i slično, namena i za stočnu hranu. Punjenjem sirovine u prihvatnom levku dolazi do usitnjavanja i direktno do alata za peletiranje iz kojeg izlaze gotovi peleti.

 

 

Mašina za peletiranje Condor

Kapacitet: 100 kg/h
Prečnik peleta: 6 mm
Potrošnja energije: 10 HP (7,5 kW)

 

 

 

 

 

 

 

SREDNJI SISTEMI

 

Peletprese  Serije V3 
Zemlja porekla: SR. Nemačka

Serija V-3 je veoma jednostavna presa opremljena sa dve valjkaste glave pogona preko remnica.

Pokazale se kao veoma robusne prese za teške materije kao taložno blato rezanci od repe i slične materije.

Veoma jednostavna i dobra presa za drvo sa svojim sistemom kontrolisanog snabdevanja alata i pravilnog rasporeda sirovine  namenjena za profesionalnu proizvodnju.

Kapaciteti od 350 kg/h do 1000 kg/h.