TEHNOLOGIJA ZA GOVEDARSTVO

Uspešnom proizvođaču mleka su potrebni inovativni koncepti štala:

Komfor za krave

Komfor za krave je najvažniji faktor i ujedno ključ do uspeha, tu spadaju:

 

 

Boksovi za kretanje sa mlevenom slamom, okvirom za leganje, tip US-MH patosnim konzolama za automatsko izdjubravanje

 

 

 

 

 

 

Easy-komforni boks za ležanje

 

 

Bez ikakvih smetnji od strane stubova i ostalih predmeta, lako leganje, ustajanje, sa okvirima razdvajanja, krave imaju dobar položaj jer ih fiksiramo za pravo ležanje sa ispruženim prednjim nogama i slobodno pokretanje glave, okviri za boksove od pocinkovanih cevi od 2".

 

 

 

Boksovi Easy se postavljaju i za pojedinačne redove i uspravno

 

Slobodno mesto - dobar komfor za ležanje sa okvirom US-MH

Namena: za duboke i visoke koksove za jednoredno i dvoredno postavljanje sa donjom konzolom ili nosećim cevima. Puno slobodnog kretanja za vaše životinje, leganje i podizanje sa lakoćom, sa graničnom daskom dobijamo optimalno pozicioniranje modela, sa patosnom konzolom nam pruža maksimalnu slobodu glave.

Dupli boks na konzolama, Dupli boksovi na nosećoj cevi (visoki boks) sa matracom, Dupli boksovi na standardnoj cevi (visoki boks) sa gumenim patosom

 

Okviri za ishranu

Konvencionalni okviri sa otvorima - dobra funkcija i solidna cena

 

Švedski okviri - lak prolaz i povlačenje, velika prednost

 

Sigurnosni okviri

 

Rešetke za razdvajanje

 

 

Različite rešetke za blokiranje slobodnog hoda i razdvajanje po potrebi sortiranja krava, brzo i lako zatvaranje, idealno za rad.

 

 

 

 

 

 

 

Rešetke sa gumenom blokadom sa dva gumena valjka, ostali delovi plastificirani.

 

Palpation kavez za negu

Za negu i pregled krava:

 

 

Pojedinačni modeli sa tri mesta i ostatak sa dimenzijom od 2,4 m, standardna dimenzija za 6, 9, 12 mesta za krave, osovinska dimenzija 1,26 m, 3 stuba i patos.

 

 

 

 

 

Sistem za stajnjak

 

Kravlji Marzi

 

 

Originalni matraci Pasture pružaju mekano mesto za ležanje, slično livadskoj travi, sa time je i vremenski period duži i daje bolji rezultat u proizvodnji mleka.

Isporučujemo kompletne dužine i kockaste elemente.

 

 

 

 

 

 

KIP korita za vodu od prohroma

 

 

Korito od prohroma A2, stabilno, sa jakim postoljem i mehanizmom za kipovanje, efekat brzog pražnjenja i izbacivanja taloga sa tri sistema, iz našeg programa se kontinualno vrši punjenje.

 

 

 

 

Korito od 2 m dužine sa zidnom konzolom

 

Prolazni sistem

 

Prolazni sistem sa obostranim priključkom i fiksnom prolaznom cevi, mesingane spojnice sa pomeranjem. Punjenje preko plovka za regulaciju nivoa vode u koritu. U zimskom periodu se može ugraditi cirkulaciona pumpa sa grejačima. Kod dobrih izolacija i vodom iz dubokih bunara se ovi problemi solidno rešavaju uz pomoć pumpe protiv površinskog stvaranja leda.

 

Ulazni sistem sa plovkom SL

Priključak za vodu od 1" sa kolenima i plovkom na ulaznoj cevi.

 

 

 

Priključak sa crevom SA

Ulazni sistem sa crevom i površinskim plovkom na poleđini korita.

 

 

 

Dimenzije korita:
Tip 100 = 1.000 mm x 400 mm
Tip 150 = 1.500 mm x 400 mm
Tip 200 = 2.000 mm x 400 mm

Visina sa podešavanjem od 50 cm do 1 m

 

 

 

 

Ventilacija za štale govedarstva

U govedarstvu je veoma važno konstantno sveži suvi vazduh i konstantni pokret i izmena vazduha. Posedujemo četiri varijante, svaka od njih je gornje otvaranje, stabilni električni motor sa reduktorom koji se može manuelno uključivati ili preko komandnih automatskih sistema koji uzimaju parametre strujanja vazduha, brzinu vetra i temperaturu. Zavese su od Lubrateck-Ha Teplan 8 materijala, otporne na UV zračenja, providni materijal. Protiv jakih vetrova se ugrađuju mreže od PS plastike.

Zavese tipa B

 

Zavese tipa C

 

Ventilatori

 

 

Ventilatori serije A 140, A 96 sa velikim prečnikom, malim okretajima, velikim učinkom u pokretanju vazduha, sa malom potrošnjom energije i bešumnim radom. Postavljaju se u boksovima za odgoj,tunelskim sistemom i cirkulacionim sistemima. Važan faktor je pravilno dimenzionisanje i mesto postavljanja.

 

 

 

 

 

Uzgoj teladi

Iglu sistemi sa krovom i velikim iglu kućama za uzgoj mladih životinja, mogućnost toplih podova, valovi za hranu i posebni sistem za specijalnu ishranu i automatika za vodu, automat za vodu H&L.